Hyra fordon

Tiden är inne och du känner dig redo för körprov. Frågan man ställer sig då är, har man själv inte fordonet, hur gör man då? Viktigt att nämna är att gemensamt för alla uppkörningsprov är att de har säkerhetskontroller, körning i och utanför tätort, eventuella villkor tas upp (glasögon,  linser etc.), samt identitetshandling och fotografering.

När man ska göra körprovet för personbil krävs det att fordonet har dubbelkommando dvs pedaler på passagerarsidan också. Det kan ibland krävas extra backspeglar. Trafikverket lånar ut en personbil för 400 kronor men du kan hyra bil av din trafikskola också.

För tyngre fordon som rör behörigheten C, C1 och CE C1E blir priset dyrare för körprov och kan ligga på 2145 kronor. Priset är dyrare senare än kl.18:00 på vardagar och på helger. För mer information angående priser på uthyrning av lastbilar stora som små besök. Vi har hört en historia från Jönköping om något så ovanligt som en orienterarklubb som hyrde en husbil av Daylight Husbil för uppkörning för att kunna resa på tävlingar runtom i Sverige.

För dig som är sugen på att utöka din B-behörighet till B96, dvs den behörighet så ger dig möjlighet att dra tyngre släpkombinationer efter ditt fordon eller köra husbil så kostar det 800 kr. Eter klockan 18:00 på vardagar och helger kostar det 1040 kr.